Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στην εφημερίδα «Παρασκήνιο».

Σε ερώτηση για τη συνεργασία της με τους υπουργούς της κυβέρνησης, η κ. Δούρου απαντά: «Τα εμπόδια είναι πολλά. Εκείνο που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να προχωράμε τα πράγματα και όχι να κυνηγάμε σκιές και να κάνουμε εικασίες. Αυτό που θέλουμε είναι να αλλάξει τρόπο λειτουργίας η Περιφέρεια, να αποκτήσουν ρόλο και λόγο οι πολίτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τις καταγγελίες περί διορισμών «ημετέρων», η ίδια λέει: «Ονόματα και διευθύνσεις, οτιδήποτε άλλο είναι συκοφαντίες».

Απαντώντας στην ερώτηση ποια είναι η αλήθεια για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, η περιφερειάρχης τονίζει: «Έχουμε να κάνουμε με έναν μεταβατικό προϋπολογισμό. Αρνήθηκα να υπογράψω αυτόν που μου έφεραν μόλις τέσσερις ημέρες μετά την ανάληψη της ευθύνης διοίκησης της μεγαλύτερης Περιφέρειας και ξεκινήσαμε αγώνα δρόμου για να αναμορφώσουμε έναν προϋπολογισμό που από τη μια θα διασφάλιζε τη λειτουργία του μηχανισμού της Περιφέρειας και από την άλλη σφραγίσαμε το κείμενο με μέτρα όπως τον εξαπλασιασμό του ποσού για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για την πολιτική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, η κ. Δούρου απαντά: «Γνωριστήκαμε ακριβώς στη φάση της δημιουργίας της Νεολαίας του Συνασπισμού. Αυτή ήταν μια εμπειρία που μας διαμόρφωσε και αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη στις παρούσες συνθήκες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το λέω αυτό με την έννοια του ότι δεν υπάρχει μεταξύ μας κανενός είδους ανταγωνισμός. Δεν επιδιώκω να είμαι δελφίνος ή ανταγωνιστής του» τονίζει με νόημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης