“Η ελληνική κοινωνία ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την υπόθεση NOVARTIS και το ενδιαφέρον αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένο. Από τη θέση του προέδρου της επιτροπής, θέλω να βεβαιώσω τους πάντες, μετά λόγου γνώσεως, και με απόλυτη ευθύνη, ότι σχολαστικά, τόσο σχολαστικά, όπως για πρώτη φορά έχει συμβεί στα χρονικά των προανακριτικών επιτροπών, η επιτροπή αυτή έχει εξετάσει όλες τις λεπτές παραμέτρους του συνταγματικού και νομοθετικού πλαισίου και του κανονισμού της Βουλής”, είπε ο πρόεδρος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης Θοδωρής Δρίτσας, μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, και πρόσθεσε ότι στόχος της επιτροπής είναι “να μην επαναλάβει λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν να ταλανίζεται ο δημόσιος βίος, επί μήνες, με σκανδαλολογία και σκανδαλοθηρία και στο τέλος να αποδεικνύεται ότι όλες αυτές οι διαδικασίες οδηγούν σε νομικό αδιέξοδο”.

“Αυτή η ευθύνη ανήκει σε αυτή την επιτροπή και δεν εννοώ ότι η ευθύνη ανήκει στην πλειοψηφία της”, είπε ο κ. Δρίτσας και πρόσθεσε ότι “στις συνεδριάσεις που προηγήθηκαν, όλοι συνεισέφεραν και αυτά που κατεγράφησαν, μέχρι τώρα θα είναι πλούτος νομολογιακός και ίσως και νομοθετικός για το μέλλον”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της ειδικής επιτροπής, είπε πως “ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα, έχει γίνει κατά γράμμα, στη βάση της εντολής που η επιτροπή αυτή πήρε από την ολομέλεια της Βουλής” και πρόσθεσε ότι “αυτή η επιτροπή, σε αντίθετη κατεύθυνση από όλες τις προηγούμενες προανακριτικές επιτροπές, θα γράψει ιστορία και θα ανοίξει το δρόμο, ώστε αυτό το πλέγμα που έχει καθορίσει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, το άρθρο 86 του Συντάγματος, και όλες αυτές οι διαδικασίες, να αποτελέσουν παρελθόν για το δημόσιο βίο της χώρας μας. Αυτή είναι η ουσία αυτής της επιτροπής και γι΄αυτό οι αποφάσεις της δεν αποτελούν μέρος ενός σχεδίου σκοπιμότητας, αποτελούν μέρος ενός σχεδίου ευθύνης”.

O Θ. Δρίτσας ανέφερε επίσης ότι στάση ευθύνης είναι να εξαντλείται κάθε προσπάθεια, ώστε παρά το ισχύον πλαίσιο, οι υποθέσεις αυτές να παραπέμπονται στον φυσικό δικαστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης