Την εκτίμηση ότι τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στο Eurogroup μπορεί να υπάρξει μια αρχική πολιτική συμφωνία για το σύνολο των ζητημάτων της δεύτερης αξιολόγησης εξέφρασε η υπουργός Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο επαφών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου απέσπασε τη θερμή στήριξη ευρωβουλευτών από διαφορετικές πολιτικές ομάδες στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Τα εργασιακά θα έχουν σίγουρα κομβικό ρόλο στο Eurogroup πρόσθεσε η υπουργός, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα βαθιά πολιτικό και δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να λυθεί σε επίπεδο τεχνικής διαπραγμάτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ευρωβουλευτές υπογράμμισαν ότι «η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση εξαίρεσης από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο επειδή βρίσκεται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ούτε και η Ευρώπη πρέπει να το επιτρέψει αυτό». Η Σκα Κέλερ τόνισε ότι πρέπει να προστατεύσουμε τα εργασιακά δικαιώματα παντού στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο των επαφών της, η υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με τον Τζιάνι Πιτέλα, πρόεδρο Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, τη Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τη Σκα Κέλερ , ευρωβουλευτή των Πράσινων, τον Έρνεστ Ούρτασουν, επίσης από τους Πράσινους, τον Γκεόργκι Πιρίνσκι, ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, τη Μαρίτα Ούλβσκογκ από τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, τον Λαν Λαμπέρτ από τους Πράσινους και την Άγκνες Γονγκέριους από τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες.

Η κα Αχτσιόγλου συναντήθηκε επίσης με τους 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Δημήτρη Παπαδημούλη, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Κώστα Χρυσόγονο και Στέλιο Κούλογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης