«Τιμώ τον Σκαραμαγκά, την περιοχή αυτή που δέχεται να γίνει ανοιχτή δομή και προχωρά τάχιστα και με γοργές διαδικασίες και θα είναι σύντομα έτοιμη, πάντα με ανθρωπισμό και με συναίσθηση της κατάστασης» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στη Βουλή για το ζήτημα της φιλοξενίας των παράτυπων μεταναστών και των συνθηκών διαβίωσής τους.

Ο κ. Κικίλιας, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι είναι υπεύθυνος για την τάξη και την ασφάλεια σε αυτήν τη χώρα και «άρα, η εικόνα η οποία υπήρχε πριν από δύο, δυόμισι και τρία χρόνια της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας του οποιουδήποτε ήθελε να μπει μέσα στη χώρα, να λειτουργήσει έτσι όπως θέλει με όλους τους κινδύνους, είναι μη παραδεκτή για τον πολιτισμό και την κοινωνία μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός ανέφερε ότι «οι ανοιχτές δομές, όπως τις βλέπει η κυβέρνηση, είναι για μονογονεϊκές οικογένειες, είναι για ανήλικα, είναι για αναξιοπαθούντες, είναι για τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι πρέπει να τύχουν μιας ιδιαίτερης φροντίδας».

Το θέμα συζητήθηκε με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, για τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών» και ειδικά για τις συνθήκες που επικρατούν στην Αμυγδαλέζα. Ο κ. Κατσώτης περιέγραψε «συνθήκες διαβίωσης που δεν τιμούν τη χώρα, με πολλά προβλήματα καθαρισμού, έλλειψης γιατρών, αλλά και φαινόμενα ξυλοδαρμού μεταναστών, όπως περιστατικό στις αρχές Σεπτεμβρίου την ώρα της προσευχής των μουσουλμάνων. Ο βουλευτής ανέφερε ότι θέση του κόμματός του είναι πως τα στρατόπεδα πρέπει να κλείσουν και να δημιουργηθούν ανθρώπινοι χώροι ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης