Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Έκκληση» προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και την ΠΟΕ – ΟΤΑ, απηύθυνε, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, προκειμένου να λήξουν οι κινητοποιήσεις για το θέμα των συμβασιούχων των Δήμων που εργάζονται στην καθαριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μίχαλος, επεσήμανε πως «πρέπει να επιδειχθεί πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, γιατί μία απεργία διαρκείας θα δώσει τη χαριστική βολή στην αγορά σε μια περίοδο που λόγω του τουρισμού υπήρχε ελπίδα ανάκαμψης. Ο επιχειρηματικός κόσμος καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τους εκπροσώπους των εργαζομένων να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου και να βρεθεί άμεσα λύση».

«Αναμφισβήτητα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, «το δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται και να κινητοποιούνται, όταν πιστεύουν ότι θίγονται τα δικαιώματά τους, είναι απόλυτα σεβαστό. Σε αυτές τις κρίσιμες, όμως, ώρες είναι αδιανόητο να υπερισχύουν τα συντεχνιακά συμφέροντα. Όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τα εμπόδια που εξασθενίζουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας περιορίζοντας τις διεκδικήσεις μας».

»Και η κυβέρνηση από την πλευρά της θα πρέπει να καθίσει εκ νέου άμεσα στο τραπέζι του διαλόγου, προκειμένου μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας να ικανοποιήσει δίκαια αιτήματα της εργασίας», κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης