Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (σ.σ. 10.00) συνέρχεται εκτάκτως στην Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, για να συζητήσει τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο Συναντίληψης με την τρόικα, το νομοσχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων και άλλα μνημονιακά νομοσχέδια, που θα καταθέσει στη Βουλή η Κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο δημοσιογραφικής διάσκεψης για την παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι «αναμένεται η κατάθεση του μνημονίου και της σύμβασης εντός της ημέρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε κατά τη σημερινή σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων στο γραφείο του προσήλθε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος ενημέρωσε στη σύσκεψη ότι θα κατατεθούν σήμερα από την εκτελεστική εξουσία αυτές οι δύο συνθήκες.

Συμπλήρωσε πως πρόκειται περί διεθνών συνθηκών και άρα ισχύουν οι πρόνοιες του άρθρου 169, παράγραφος 2 του συντάγματος.

«Έχει αποφασιστεί», είπε, «ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος και θέλω να το τονίσω στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές να μελετήσουν τα κείμενα των συνθηκών και συμβάσεων, ώστε τα μέλη της Βουλής να είναι όσο το δυνατόν πιο ενήμερα, δεδομένης της σπουδαιότητας των θεμάτων που πραγματεύονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε ακόμα πως η συνεδρία της Ολομέλειας την Μεγάλη Τρίτη, θα είναι ολοήμερη.
Κατέληξε λέγοντας πως «η Βουλή είναι αποφασισμένη να διασφαλίζει χρόνο για επαρκή μελέτη οποιουδήποτε νομοθετήματος κατατίθεται στην Βουλή».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης