Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, οι οποίες ξεκίνησαν χθες, εντατικοποιήθηκαν σήμερα με τη συμμετοχή όλων των τεχνικών κλιμακίων, με απώτερο στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το νέο, τριετές πρόγραμμα στήριξης μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Οι σημερινές διαβουλεύσεις ξεκίνησαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), στο οποίο μετέβησαν στελέχη των θεσμών από το ξενοδοχείο Hilton, με σκοπό τη συλλογή στοιχείων για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλα τεχνικά κλιμάκια θα επιληφθούν άλλων θεμάτων, όπως τα εργασιακά, το Συνταξιοδοτικό, οι μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων, κ.ο.κ.

Χθες, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι κατά τις διαπραγματεύσεις «εμείς θα υπηρετήσουμε κατά γράμμα και τη συμφωνία του Eurogroup και τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής. Προχωράμε με οργανωμένο τρόπο και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά στο τέλος».

Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής των θεσμών, δηλαδή της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του ESM αναμένονται στην Αθήνα το προσεχές διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:
Στα ξενοδοχεία οι συζητήσεις με την Τρόικα
Οι τροϊκανοί ξανάρχονται

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης