Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένονται να «πέσουν» οι υπογραφές για τις συμβάσεις με τις ανάδοχες εταιρείες για τα οικόπεδα Πατραϊκού, Ιωαννίνων και Κατάκολου, ώστε οι σχετικές συμβάσεις να αποσταλούν προς κύρωση στη Βουλή, ανέφερε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είπε επίσης ότι ολοκληρώνεται η επεξεργασία των στοιχείων από τις σεισμικές έρευνες που έγιναν νότια της Κρήτης, ώστε μέχρι τέλος του έτους να έχουμε μια αξιόπιστη εικόνα για τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε, δε, ότι σε συνεργασία με τον Νορβηγικό Νηογνώμονα λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την αποσόβηση ατυχημάτων που θα έχουν συνέπειες στο περιβάλλον.

Τέλος, αναφορικά με τη νέα ρύθμιση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, που ξεκινά σήμερα, ο υπουργός διευκρίνισε ότι πρέπει να επιλυθεί σειρά διαδικαστικών θεμάτων και στο πλαίσιο αυτό. Έτσι, το υπουργείο, διά του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλαφάτη θα προχωρήσει στην έκδοση των αναγκαίων ερμηνευτικών και λοιπών εγκυκλίων και αποφάσεων.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης