Με την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου συναντάται το μεσημέρι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ προηγήθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης η συνάντησή του με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Ελένη Ράικου ειδοποιήθηκε από το γραφείο του Αλ. Τσίπρα τη Δευτέρα το μεσημέρι ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόμενος και από άλλα στελέχη-βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα την επισκεφθεί προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες διερεύνησης των επίμαχων υποθέσεων διασπάθισης του Δημοσίου χρήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο ΣτΕ

Εδώ και τρία χρόνια παραβιάζεται το Σύνταγμα, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα μετά την σημερινή συνάντηση του με το πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο.

Ο κ. Τσίπρας συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ζωή Κωνσταντοπούλου και Σταύρο Κοντονή επισκέφθηκαν το ΣτΕ όπου και παρέμεναν περίπου επί μιάμιση ώρα. Στο μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης παρόντες ήταν και οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣτΕ δήλωσε: «Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στο δικαστήριό μας ήταν πολλαπλώς χρήσιμη και δημιουργική. Πρώτον, διότι μας έδωσε την ευκαιρία της άμεσης προσωπικής επαφής και την ευκαιρία της εξηγήσεως του ρόλου του ΣτΕ σε περίοδο παρατεταμένης και ποικίλης κρίσεως. Της οποίας πιθανόν ο πυρήνας να είναι η κρίση του Δικαίου. Δεύτερον, διότι, στο πλαίσιο αυτό, είχαμε τη δυνατότητα να επισημάνουμε τις δυσκολίες του δικαστηρίου να επιλύει όλο και περισσότερο οξυμένες διαφορές των πολιτών με το Κράτος, οι οποίες κατά το μεγαλύτερο μέρος αναφέρονται στην τήρηση του Συντάγματος».

Εξηγήσαμε επίσης, συνέχισε ο κ. Ρίζος, την μεγάλη πίεση που δέχεται το δικαστήριο τόσο από μία εκτεταμένη και ασταθή νομοθεσία όσο και από τις δυσμενείς πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, γεγονότα που δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό την άνετη ερμηνεία και εφαρμογή του Συντάγματος».

Εν όψει αυτών, τόνισε ο κ. Ρίζος, «παρεκάλεσα τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, να συμβάλει, σε όσο μέρος του αναλογεί και βεβαίως με τους ιδιαίτερους τρόπους που ακολουθεί η Πολιτική, στην ενίσχυση του θεσμικού ρόλου του δικαστηρίου, ως εγγυητή της πραγματικής λειτουργίας του συνταγματικού κράτους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης