Επεξεργασμένο μεταρρυθμιστικό σχέδιο θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες σε σημείωμά τους περιγράφουν τις επόμενες κινήσεις, απαντώντας παράλληλα στις κατηγορίες της Ν.Δ.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι δεν θα υπάρχουν υφεσιακά μέτρα, τονίζοντας ότι «στις σημαντικές μέρες που είναι μπροστά μας ζητάμε τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνεται στο σημείωμα, το μνημόνιο τελείωσε στις 25 Ιανουαρίου και η νέα ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε παράταση της δανειακής σύμβασης με βάση την απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή η διαπραγμάτευση γίνεται στη βάση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική πλευρά, με την κυβέρνηση να τονίζει ότι λίστα αυτή δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, μέτρα περικοπής συντάξεων και μισθών καθώς και μέτρα περαιτέρω απορρύθμισης της αγοράς εργασίας.

Η λίστα που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες θα είναι το επεξεργασμένο μεταρρυθμιστικό εθνικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, με κυβερνητικούς κύκλους να επισημαίνουν ότι αν είχε υπογραφεί συνέχιση του μνημονίου, δεν θα υπήρχε λόγος για διαπραγματεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές εξαπολύουν «βολές» και κατά του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι θεωρεί πως στις 25 Ιανουαρίου δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στη χώρα, ενώ καλούν την αξιωματική αντιπολίτευση να μην προσπαθεί, έστω και μέσω ρητορικών σχημάτων, να εμπλέξει την χώρα στο μνημονιακό παρελθόν, αν θέλει να συμβάλει στην προσπάθεια της κυβέρνησης προκειμένου να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης