Επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 19.30 την Πέμπτη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, πριν την έναρξη του επίσημου δείπνου: «Η επίσκεψή σας μπορεί και πρέπει να αποκτήσει τις ιστορικές διαστάσεις που αρμόζουν στους λαούς μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εστιάζοντας στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη χώρα μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Είναι στο χέρι μας αυτή η επίσκεψη να μείνει ιστορική» και συμπλήρωσε:

«Εμείς οι Έλληνες θέλουμε να προσχωρήσετε και εσείς στην μεγάλη οικογένεια της ΕΕ, γιατί εκεί είναι το μέλλον του τουρκικού λαού. Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του ταιριάζει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τ. Ερντογάν, ο Πρ. Παυλόπουλος και ο Αλ.Τσίπρας

«Αυτά που ενώνουν τους δυο λαούς, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας διχάζουν» επεσήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Εύχομαι υγεία, καλή δύναμη και αντοχή στην άσκηση των καθηκόντων σας. Ευχόμαστε, ο ελληνικός λαός στον φίλο τουρκικό λαό, να έχει το μέλλον που του αναλογεί και του ταιριάζει» είπε κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δηλώσεις Ερντογάν:

Στις δυνατότητες που ανοίγονται σχετικά με τη συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας σε διάφορους τομείς, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κατά την αντιφώνηση του στο επίσημο δείπνο.

Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη στην Ελλάδα αναφέροντας:  «Χαίρομαι πάρα πολύ που σας συναντώ σε αυτή τη φιλόξενη διοργάνωση. Μετά από 65 χρόνια, πρώτη φορά πραγματοποιείται επίσημη επίσκεψη από Πρόεδρο της Τουρκίας στην Ελλάδα».

«Οι δύο λαοί έχουμε προϊστορία αιώνων. Η πολιτισμική συνύπαρξή μας έχει δείξει ότι μπορούμε να ζούμε δίπλα δίπλα» συμπλήρωσε.

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, με προβλήματα στην περιοχή μας, η συνεργασία μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία» επεσήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

«Στο πεδίο της ενέργειας υπάρχουν πολλά βήματα που μπορούμε να κάνουμε από κοινού. Βλέπουμε ότι το φυσικό αέριο αποτελεί σημαντική υποδομή για το μέλλον» δήλωσε ο κ. Ερντογάν για να προσθέσει:

«Βλέπουμε ότι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό μας για την είσοδό μας στην ΕΕ και σας ευχαριστούμε πολύ».

«Μας ενδιαφέρει πολύ και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και θέλουμε να υπάρχει συνεργασία» επεσήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας ενώ ανέφερε:« Επενδυτές από την Ελλάδα και την Τουρκία μπορούν να συνεργαστούν και να επενδύσουν ακόμα και σε τρίτες χώρες, είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως στο πεδίο της ενέργειας υπάρχουν πολλά βήματα που μπορούν να κάνουν από κοινού».

Η σύζυγος του Ταγίπ Ερντογάν

Εικόνες από το Προεδρικό Μέγαρο πριν την έναρξη του επίσημου γεύματος προς τιμήν του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου:

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης