Κλιμάκιο υποψηφίων της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης αποτελούμενο από τους υποψήφιους στην Α` εκλογική περιφέρεια Ασημίνα Ξυροτήρη και Ζαφείρη Φωτιάδη και από την υποψήφια στην Β` περιφέρεια Μαρία Τσακμαλή, επισκέφτηκε τους χώρους της «ΕΛΒΟ».

Το κλιμάκιο συζητώντας με τους εργαζόμενους, διαπίστωσε ότι η μοναδική βιομηχανία οχημάτων στην Ελλάδα, που θα μπορούσε να ακμάζει, στην ουσία τα τελευταία χρόνια μαραζώνει, εξαιτίας των πολιτικών που εφάρμοσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ανέπτυξαν την θέση, ότι η βιομηχανία πρέπει να αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό, για την παραγωγή οχημάτων και αμυντικού υλικού, προκειμένου και η εταιρεία να καταστεί κερδοφόρος και οι θέσεις εργασίας να διασωθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως, το ίδιο κλιμάκιο επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Πετζετάκις», στο οποίο οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας εδώ και περίπου έναν χρόνο, καθώς έχουν να πληρωθούν από την εταιρεία, από το 2010. Όπως πληροφορήθηκαν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ από τους εργαζόμενους, υπάρχει αισιοδοξία για άμεση λύση στο πρόβλημα, καθώς το τελευταίο 48ωρο έγινε γνωστό, ότι επενδυτής από το εξωτερικό έχει καταλήξει σε συμφωνία για αγορά του 60% των μετοχών του ομίλου «Πετζετάκις», δεσμευόμενος παράλληλα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους περίπου 80 εναπομείναντες εργαζόμενους.

Το κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε σχετικά, ότι θα στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά και θα δίνει προοπτική στην βιωσιμότητα της εταιρείας. Δεσμεύτηκε προς την κατεύθυνση αυτή, να κάνει ότι είναι δυνατόν, στο πλαίσιο της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης