Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκοπής Παυλόπουλος, όπου ενημερώθηκε για τα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Τον ΠτΔ υποδέχθηκε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον χαιρετισμό του προς τον ΠτΔ τόνισε :«Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε το έργο της προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρα» ενώ υπογράμμισε πως είναι ο ίσως ο μοναδικός ΠτΔ που έχει επισκεφθεί τις μονάδες όλων των σωμάτων και έχει διανυκτερεύσει σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Από την πλευρά του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, τόνισε: «πως τα στατιστικά στοιχεία του 2017 και του πρώτου πενταμήνου του 2018 δείχνουν πως υπάρχει αριθμητική και ποιοτική αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας με αποκορύφωμα των σύλληψη και κράτηση των δύο στρατιωτικών στον Έβρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΥΕΘΑ έδωσε στον ΠτΔ ως αναμνηστικό μια πιστόλα από το Πολεμικό Μουσείο και την σημαία από το φυλάκιο της Καλολήμνου, με τον ΠτΔ να τονίζει πως οι σημαίες στην Ελλάδα δεν υποστέλλονται.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων όπου παρακολούθησε την διάταξη των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχουν στην άσκηση «Καταιγίς 2018», η οποία διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο. Επιπρόσθετα ο ΠτΔ συνομίλησε ζωντανά με μέλη του πληρώματος της φρεγάτας «Έλλη», που βρίσκεται στην Κύπρο, με στρατιώτες στο ακριτικό φυλάκιο της Καλολήμνου, και με πιλότους της 130 αεροπορικής βάσης Λήμνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφίες: (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης