Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, απέστειλε επιστολή ενημέρωσης για το νέο νόμο του ελληνικού κράτους, που ορίζει τη νομική αναγνώριση φύλου.

Η επιστολή έχει παραλήπτες τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων, καθώς και τον πρόεδρο και τους πολιτικούς συντονιστές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιστολή, την οποία γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του, ο κ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα βρίσκεται πλέον μεταξύ των κρατών-μελών, που έχουν υιοθετήσει ένα σημαντικό πλαίσιο αναφορικά με τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου», ενώ σημειώνει πως «ο νέος νόμος εναρμονίζει το επίπεδο των προτύπων της χώρας μας με τη Διακήρυξη του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καθώς και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποστείλει λεπτομερή επιστολή στην Πολιτική Ομάδα της Ευρωαριστεράς, αναφορικά με τον νέο νόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης