Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

H καταβολή ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης από τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, είναι το θέμα Ερώτησης προς το Υπουργείο Οικονομικών, που κατέθεσε η Βουλευτής ΝΔ Β΄Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βουλευτής αναφέρεται σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θεωρεί πως τα εισοδήματα από προνοιακά επιδόματα απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος, υπάγονται ωστόσο στην υποχρέωση καταβολής ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης. Η υποχρέωση βασίζεται στο σκεπτικό πως επιδόματα που καταβάλλονται περιοδικά και όχι έκτακτα, θεωρούνται εισοδήματα.

Η Κατερίνα Παπακώστα υπογραμμίζει πως το μέτρο θα επηρεάσει άτομα με αναπηρία κάτω του 80% ή με αναπηρία 80% και άνω που δεν είναι τυφλά ή δεν έχουν κινητική αναπηρία, τα οποία θα αναγκαστούν να πληρώσουν ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης, εφόσον τα εισοδήματά τους ξεπερνούν το όριο των 12.000 Ευρώ. Τονίζει επιπλέον, ότι με αυτή την πλασματική αύξηση των εισοδημάτων, αρκετοί δεν θα δικαιούνται πλέον και άλλα κοινωνικά επιδόματα, τα οποία χορηγούνται βάσει του ετησίου οικογενειακού επιδόματος.

Η Βουλευτής ζητά να ενημερωθεί αν αληθεύει πως δεν θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση καταβολής ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων, ακόμη και αν έχουν αναπηρία άνω των 80% και αν θα διορθωθεί αυτή η αδικία, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων από αυτό το αντικοινωνικό μέτρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης