Με μια ημέρα καθυστέρηση αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα η Ντέλια Βελκουλέσκου.

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ έρχεται με άγριες διαθέσεις στην ελληνική πρωτεύουσα και θα παραμείνει για αρκετές ημέρες στο πλαίσιο των επαφών για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ντέλια Βελκουλέσκου έρχεται καλά ενημερωμένη στην Αθήνα, καθώς την Τετάρτη συμμετείχε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, παρουσία της προέδρου Κριστίν Λαγκάρντ και του διευθυντή των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

Τόμσεν: Υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης

Στην εισήγησή του ο κ. Τόμσεν άσκησε έντονη κριτική στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την κατάσταση στα δημοσιονομικά. Παράλληλα, έκανε λόγο για έλλειμμα εμπιστοσύνης, θέτοντας ως κριτήρια για τη συμμετοχή του ΔΝΤ σ’ ένα νέο πρόγραμμα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Το ισοζύγιο πληρωμών
  • Την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
  • Τη βιωσιμότητα του χρέους
  • Την προοπτική ανάπτυξης.

Από τη μεριά της η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι χρειάστηκε περισσότερες από τρεις ώρες προκειμένου να πείσει τον Αλέξη Τσίπρα πως η παρουσία του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα είναι εχέγγυο καλύτερης συμφωνίας για την Ελλάδα, καθώς λειτουργεί ως αντίβαρο στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Παράλληλα, υπενθύμισε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι το Ταμείο αποτελεί σύμμαχο της Αθήνας στο φλέγον ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης