Για συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με θέμα την προσφυγική κρίση, φθάνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, όπως ανακοίνωσε απόψε στη Βιέννη η εκπρόσωπός του, Σουζάνε Ενκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της καγκελαρίας, ο κ. Φάιμαν αναμένεται να επισκεφτεί τη Λέσβο μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να να σχηματίσει εικόνα των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση ενός από τα κέντρα ταυτοποίησης και καταγραφής των προσφύγων, τα αποκαλούμενα “Hotspots”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσκεψη του Αυστριακού καγκελάριου στη Λέσβο πραγματοποιείται σε στενό συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και συμφωνήθηκε κατά τις χθεσινές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον κ. Φάιμαν και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να συζητηθούν οι ανάγκες της Ελλάδας σε χρηματοδότηση και προσωπικό για τα συνολικά πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων τα οποία προβλέπονται να δημιουργηθούν στη χώρα (σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω), και για τα οποία ο καγκελάριος έχει υποσχεθεί την αποστολή 100 Αυστριακών ειδικών οι οποίοι θα συνδράμουν στην κατασκευή και στη λειτουργία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης