Την εκτίμηση ότι ίσως και αύριο θα υπάρξει θετική λύση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και θα ξεπεραστεί το πρόβλημα της μη καταβολής δεδουλευμένων στο επικουρικό προσωπικό του ΕΣΥ, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Παράλληλα τόνισε, ότι δεν είναι δημοσιονομικό το πρόβλημα μιας δίμηνης καθυστέρησης της πληρωμής ενός μέρους του προσωπικού του ΕΣΥ, αλλά στο ότι υπάρχει ένσταση των επιτρόπων του ελεγκτικού συνεδρίου, διότι η θητεία τους υπερέβη το 24μηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ελεγκτικό συνέδριο εγείρει για αυτό το λόγο θέμα πληρωμής τους, ωστόσο εμείς τους αντιλέγουμε και τους έχουμε καταθέσει και τα απαραίτητα στοιχεία, ότι καλύπτουν πάγιες πραγματικές και διαρκείς ανάγκες και το θέμα αυτό θα λήξει με τη μονιμοποίησή τους» τόνισε ο κ. Ξανθός.
Πρόσθεσε ακόμα, ότι έγκαιρα είχαν κατατεθεί στον φετινό προϋπολογισμό για τα νοσοκομεία, πιστώσεις ύψους 112 εκατ. ευρώ για τις δαπάνες λοιπού προσωπικού.

«Το επιχείρημα ότι θα διαιωνίζεται το πρόβλημα δεν ισχύει, γιατί θα καλυφθεί με μόνιμο τρόπο. Στείλαμε τα δεδομένα, που κατατείνουν στο εύλογο αίτημα να υπάρξει έγκριση και εκτιμούμε ότι το ελεγκτικό συνέδριο θα τα συνεκτιμήσει όλα αυτά και θα πάρει ευνοϊκή απόφαση» υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.

«Το πρόβλημα είναι ότι νομοθετούμε με πολιτική βούληση, αλλά δεν λαμβάνουμε υπόψη τις διαδικασίες» επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου και πρόσθεσε ότι πρέπει άμεσα να ερωτηθεί η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου ποια ρύθμιση χρειάζεται ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης