Τις πολιτικές επιπτώσεις και επεκτάσεις που έχει η απόφαση του ΣτΕ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών σχολίασε στο zougla.gr ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης.

Ερωτηθείς αν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, ο κ. Φάμελλος δήλωσε: «Υπάρχει, πράγματι, καθυστέρηση σ’ αυτό που η κοινωνία επιθυμούσε. Υπάρχει όμως και εντολή, απ’ ό,τι φαίνεται από το ΣτΕ, να πάμε άμεσα σε Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ιδού η Ρόδος, λοιπόν. Πάμε σ’ ένα πλουραλιστικό και ομόφωνο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να αναλάβει το τηλεοπτικό τοπίο. Γιατί έτσι κι αλλιώς μην ξεχνάτε πως στον διαγωνισμό αυτόν πήγαμε, γιατί η αντιπολίτευση εσκεμμένα εκβίασε την Πολιτεία και δεν συναινούσε σε ένα ομόφωνο και ανεξάρτητο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ευκαιρία, λοιπόν, ιδού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σε ερώτηση για το «αν έχει εκτεθεί ο κ. Παππάς, αν έχει εκθέσει την κυβέρνηση ή όχι», είπε: «Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες πως θα υπάρχει νομιμότητα και δικαιοσύνη. Παραμένει ο ίδιος στόχος. Δεν έχει αλλάξει κάτι λοιπόν. Δεν υπάρχει καμία έκθεση. Δεν αλλάζουμε στόχο. Ελπίζω και η αντιπολίτευση τώρα να έρθει στο ΕΣΡ. Αυτή μη τυχόν κι αλλάξει στόχο κι αλλάξει πολιτική και πει πως ο στόχος της είναι μόνον το παλιό κι όχι το καινούργιο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης