Επί τάπητος τίθενται σήμερα τα φορολογικά, η καταπολέμηση της διαφθοράς και ζητήματα που άπτονται της Δικαιοσύνης.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τα τεχνικά κλιμάκια των πιστωτών συνεχίζονται, με το Μέγαρο Μαξίμου να επιθυμεί ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι τις 11 Αυγούστου, προκειμένου στη συνέχεια να ακολουθήσει η εκταμίευση χρημάτων για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. Ο χρόνος πιέζει επικίνδυνα, καθώς στις 20 Αυγούστου πρέπει να πληρωθεί ομόλογο που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα -ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γράψε… σβήσε με τα προαπαιτούμενα συνεχίζεται, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Σταθάκη να επιδιώκουν την εύρευση κοινού τόπου συνεννόησης με το κουαρτέτο των δανειστών σε σειρά θεμάτων όπως πρωτογενές πλεόνασμα, δημοσιονομικό κενό και εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

Αύριο, Τρίτη, σειρά αναμένεται να πάρει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το ΤΑΙΠΕΔ καθώς και τα «κόκκινα δάνεια«, η διαχείριση των οποίων συνδέεται άμεσα και με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα χρήματα που θα χρειαστούν για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης