Σε νέες δηλώσεις-φωτιά προχωρούν στελέχη της κυβέρνησης, με αφορμή τα εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις, στον απόηχο και της χθεσινής πενταμερούς σύσκεψης στο Βερολίνο, με τη συμμετοχή των Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ.

«Ως κυβέρνηση ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς» διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπέρ των πρόωρων εκλογών, εάν η συμφωνία με τους πιστωτές δεν αποτελέσει «έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό», τάχθηκε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

«Όταν εκλέγεσαι, δεν παίρνεις λευκή επιταγή… Αν επιτευχθεί συμφωνία που δεν συνιστά έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό, θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός πριν την υπογράψουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε πως «μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά αν δεν είναι σε ένα πλαίσιο συμβατό με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ». Διαπίστωσε δε ότι «εάν 12 βουλευτές δεν ψηφίσουν τη συμφωνία και η δύναμη της κυβέρνησης είναι 150, θα υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες» ενώ είπε πως «θα ψηφίσουμε στα κυβερνητικά και κομματικά όργανα. Η μειοψηφία θα εφαρμόσει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τώρα που κορυφώνεται η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, είναι η ώρα των ηγετών κ της συλλογικής ευθύνης. Δεν χωρούν τελεσίγραφα, από πουθενά» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Δ. Παπαδημούλης.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος τόνισε πως η εισήγησή του είναι «ακριβώς αυτή και ανεξάρτητα από το τι νομίζω εγώ ότι συμφέρει τον τόπο τα πράγματα οδηγούνται εκεί (σ.σ. σε εκλογές).

Πρόσθεσε ότι με πολιτική απόφαση του τιμονιέρη που είναι ο Τσίπρας στις 28 Ιουνίου θα κληθεί ο κόσμος να απαντήσει ποιόν θεωρεί καλύτερο να διαπραγματευθεί οριστικά την συμφωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης