Τη μεγάλη αξία του εθελοντισμού ανέδειξε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στον χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα στην εκδήλωση για την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Unesco και του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και αρωγής, από τους προέδρους τους, Αικατερίνη Τζιτζικώστα και Νίκο Πέντζο, αντίστοιχα, συγχαίροντας τους για την πρωτοβουλία.

«Ο εθελοντισμός και στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, που έχουν οι επιχειρήσεις» τόνισε ο κ. Αμανατίδης «δίνει σημαντική βοήθεια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες και ειδικά η Θεσσαλονίκη». Επισήμανε ότι είναι “νησίδες” που θα πρέπει να ενισχύονται, υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα μας τα τελευταία 8 δύσκολα χρόνια, στάθηκε όρθια χάρη στην προσπάθεια των Ελλήνων αλλά και χάρη στα δίκτυα αλληλεγγύης τα οποία αναπτύχθηκαν, είτε από τις τοπικές κοινωνίες, είτε από την τοπική αυτοδιοίκηση, είτε από τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και από την Εκκλησία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών θέλησε να αναφέρει ότι η σημερινή μέρα είναι μία «ευτυχής συγκυρία», καθώς «συμπίπτει με την έξοδο της Ελλάδας από την Επιτροπεία, το τέλος των προγραμμάτων, την ρύθμιση του χρέους και την νέα σελίδα την οποία γυρίζει η χώρα μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης