Η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να αποδεχτεί απαιτήσεις πέραν των όσων συμφωνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, δήλωσε την Τρίτη από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρουγκαλος, ο οποίος ενημέρωσε τη Μόνιμη Επιτροπή Παρακολούθησης των Ελληνικών Διαπραγματεύσεων που έχει συστήσει το Ευρωκοινοβούλιο.

Λίγο μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο υπουργός σημείωσε ότι «έχουμε κατακτήσει, για λόγους, όχι μόνο διαφάνειας, αλλά και ευαισθητοποίησης της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατέστησε επίσης σαφές ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί μέχρι κεραίας τις υποχρεώσεις της, αλλά στο πλαίσιο μιας μεταρρύθμισης που έχει εθνικό σχεδιασμό και επιδιώκει και ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη.

«Σε αυτό το πλαίσιο, τους εξήγησα και νομίζω το αποδέχθηκαν όλοι, ότι απορρίπτουμε νέες απαιτήσεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση με τη συμφωνία του Ιουλίου, που ουσιαστικά θέτουν στο τραπέζι πράγματα για τα οποία ποτέ δεν έχουμε συμφωνήσει και που δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε. Θέλω να ελπίζω λοιπόν ότι οι διαπραγματεύσεις, αν και σκληρές πρόκειται να έχουν ένα αίσιο τέλος, και το βάρος του Ευρωκοινοβουλίου σε αυτή την προσπάθεια είναι σημαντικό» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης