Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Εξήγησε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, οι καθυστερήσεις, η συνειδητή μετάθεση αποφάσεων έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση και τη χώρα σε αδιέξοδο δίλημμα: ή μία βαριά συνθηκολόγηση με δυσβάστακτα μέτρα ή μία καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει με κανένα από τα δύο αυτά διλήμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα για το ασφαλιστικό είπε ότι η θέση της ΝΔ είναι σταθερή: άρνηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου που είναι αντιαναπτυξιακό.

«Οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη χώρα. Η κυβέρνηση έφερε τη χώρα στο σημείο μηδέν, προσπαθεί να περιορίσει τον δημόσιο διάλογο στα 3,6 δισ. και αποσιωπά ότι το συνολικό πακέτο που φορτώνει στην κοινωνία ξεπερνά τα 12 δισ.» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Ο λογαριασμός είναι αβάσταχτος, αφού ο κάθε πολίτης θα αποδίδει στο κράτος το 60% του μειωμένου εισοδήματός του».

Σε ό,τι αφορά στο χρέος, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να αγοράσει κάτι που ήδη υπήρχε και ήταν η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Νοεμβρίου του 2012». Χαρακτήρισε υπερβολικές τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, αλλά σημείωσε ότι είναι αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης και της λανθασμένης τακτικής στη διαπραγμάτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αναφέρθηκε στην επέτειο των έξι χρόνων από τα γεγονότα της Μαρφίν, ενημερώνοντας ότι αντιπροσωπεία βουλευτών θα βρεθεί στο σημείο για να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης