Δεν ταυτίζεται η αντίθεση των ΑΝΕΛ στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών με τη στάση του κόμματος σε πιθανή πρόταση δυσπιστίας από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Εξάλλου το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε σε προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης το θέμα που προέκυψε από την επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας. Τόνισε ότι «η Αριστερά είναι δημοκρατική και δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία και με τις πράξεις βίας». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάφας: «Σε μια προσπάθεια που κάνει η αντιπολίτευση να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση εμφανίζονται και κάποιες ομάδες που κάνουν το ίδιο αντικειμενικά. Διευκρινίζω ότι δεν συνδέω το ένα με τα άλλο, απλώς τα αναφέρω ως γεγονότα. Η Αριστερά, η δική μας, είναι δημοκρατική πάνω από όλα και δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία και τις πράξεις βίας. Η στάση μας απέναντι σε τέτοιες ομάδες και ενέργειες είναι απόλυτα εχθρική και, όπως έχει ιστορικά αποδειχθεί, ο κύριος πολιτικός αντίπαλος των ομάδων αυτών είναι η Αριστερά η κυβερνώσα, που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού μέσα από το κοινοβούλιο και την πολιτική αντιπαράθεση. Εμείς καταδικάζουμε απόλυτα τις πράξεις αυτές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τη στάση της αστυνομίας ο κ. Μπαλάφας υπογράμμισε ότι «η αστυνομία θα πρέπει να εξαντλεί τα περιθώρια του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για να προλαμβάνει και να καταστέλλει τέτοιες ενέργειες. Προσωπικά και συνολικά είμαστε απολύτως αντίθετοι στην άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας για την επίτευξη πολιτικών στόχων».

Σχετικά με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, την εξέλιξη των διαδικασιών στην ΠΓΔΜ για την επικύρωση της συμφωνίας στο κοινοβούλιό της, καθώς και τον αντίκτυπο στην ενότητα της κυβέρνησης, ο Γιάννης Μπαλάφας δήλωσε: «Παρουσιάστηκαν στη φάση αυτή ευνοϊκές συνθήκες για να προωθηθεί και να επιλυθεί αυτή η εκκρεμότητα με τη γειτονική μας χώρα. Ήταν φυσικό να υπάρξουν γύρω από το ζήτημα αυτό δύο οπτικές. Η μία είναι μια προοδευτική και πατριωτική αντίληψη από την πλευρά μας. Η άλλη είναι η ανάπτυξη ενός “πελατειακού εθνικισμού” ταυτόσημου ουσιαστικά με αυτόν που υπάρχει στη FYROM από την άλλη πλευρά. Για το ζήτημα της ονομασίας ήταν γνωστό ότι είχαμε διαφορά στον τρόπο αντιμετώπισης με τους ΑΝΕΛ. Δεν ταυτίζεται όμως η αντίθεσή τους στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών με τη στάση τους σε πιθανή πρόταση δυσπιστίας από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έχουμε πάντως πολύ δρόμο ακόμα καθώς ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ πυκνός, μέχρι να έρθει η συμφωνία στην ελληνική βουλή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης