«Επιτέλους συνεργαστείτε για την εθνική ανάταση της χώρας», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Γ. Σούρλας προς την πολιτική ηγεσία της χώρας κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Νούλα για την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) και την διαμόρφωση εθνικής εξωτερικής πολιτικής. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Εθνική ταπείνωση, χρεοκοπία, συσσίτια, ανεργία, μετανάστευση νέων στο εξωτερικό, ανασφάλεια, κίνδυνοι εδαφικού ακρωτηριασμού, υποβάθμιση υγείας – παιδείας, δημογραφικό, κατάρρευση πολιτικού συστήματος, κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης είναι ορισμένα από τα φαινόμενα που συνθέτουν πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ενώ διαδραματίζονται όλα αυτά, οι πολιτικές δυνάμεις ερίζουν μεταξύ τους, βρίσκονται σε συνεχή αντιπαράθεση δίνοντας την εντύπωση ότι κυρίαρχο στοιχείο δεν είναι το συμφέρον της χώρας και των πολιτών, αλλά μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες.

Οι Έλληνες πολίτες αναρωτούνται τι άλλο πρέπει να συμβεί στον έρμο αυτό τόπο για να υπάρξει εθνική συνεννόηση. Οι πολίτες απαιτούν, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, κόμματα και κοινωνικοί φορείς να συνεννοηθούν, να συνεργαστούν και να εκπονήσουν ένα εθνικό σχέδιο σωτηρίας της χώρας.

Ένα «εθνικό σχέδιο», που θα συμφωνηθεί να ισχύει για τα επόμενα τουλάχιστον δέκα χρόνια, και που με την στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων θα εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις, που θα προκύπτουν από κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι αδιανόητο να ψηφίζονται μνημόνια των δανειστών, από τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής και να μην καθίσταται εφικτή η Συμφωνία για ένα εθνικό σχέδιο, με το οποίο θα αντιμετωπίζονται ζητήματα όπως το χρέος, η ανεργία, το μεταναστευτικό, η δημόσια ασφάλεια, τα εθνικά ζητήματα, αναγέννηση του πολιτικού συστήματος κ.ά.

Ήρθε η ώρα για ένα εθνικό μέτωπο, για μια εθνική φωνή που θα προασπίζεται τα δίκαιά μας προς πάσα κατεύθυνση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης