Εάν η Ευρώπη κλυδωνίστηκε από την είσοδο 50.000 προσφύγων, αναρωτηθείτε τι πρόκειται να συμβεί από την είσοδο 50.000.000 τα επόμενα 50 χρόνια εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής με βάση τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ανέφερε αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης μιλώντας κατά την πρώτη μέρα της διήμερης ευρωπαϊκής συνάντηση με θέμα: «Μετά τα μνημόνια: Η επόμενη μέρα για την Ελλάδα».

Στην Ευρώπη σήμερα και στον πλανήτη διαπιστώνουμε ότι η αστική δημοκρατία είναι σε αδιέξοδο. Αυτό που έχουμε καθήκον να κάνουμε είναι αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα σε μικρή κλίμακα. Όχι να μόνο να φτιάξουμε ένα καινούργιο κόσμο αλλά να μην καταρρεύσει αυτό που ζούμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν δεν προστατεύσουμε τον αδύναμο είναι θέμα χρόνου. Όταν οι πλούσιοι αρνούνται να συντηρήσουν το σύστημα, όπως οφείλουν, διαρρηγνύεται το μοντέλο.

Συνεχίζοντας πρότεινε το μοντέλο μιας εναλλακτικής οικονομίας και τόνισε, ότι αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

«Δεν δικαιούμαστε να μην κυβερνάμε γιατί κυβερνώντας οι άλλοι δημιουργούν καταστρεπτικές συνέπειες που είναι δύσκολο να αντιστραφούν», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της Ενωμένης Ευρώπης και υποστήριξε ότι η ελπίδα βρίσκεται σε μεγέθη σαν της Ευρώπης «ή και πολύ μεγαλύτερα», όπως είπε.

«Έχει μεγάλη σημασία το μέγεθος ενός θεσμού όταν απέναντί σου είναι μεγάλες πολυεθνικές. Η Ευρώπη είναι ο υπερεθνικός θεσμός στον οποίο μπορούμε να πολεμήσουμε και να δώσουμε μάχες μεγάλες και πρέπει να τις δώσουμε καθημερινά», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης