Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Στα στοιχεία της Έρευνας Συμμόρφωσης -compliance report -που δημοσιοποίησε η Κομισιόν και αποκαλύπτουν πως εκκρεμούν 1,365 δις ευρώ κύριες συντάξεις, αναφέρθηκε και σχολίασε μιλώντας αποκλειστικά στα zougla.gr ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «έχει προχωρήσει εδώ και δύο χρόνια σε άτυπη στάση πληρωμών προς τους συνταξιούχους – δικαιούχους κύριων συντάξεων» και υπογράμμισε: «Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως την ώρα που το Υπουργείο Εργασίας με διάτρητες και αναξιόπιστες δημοσιεύσεις, οι οποίες στερούνται στοιχειών, ανακοινώνει «τα περί πλεονασμάτων» στον ΕΦΚΑ. Κι όλα αυτά, την ίδια ώρα, που οι καταγγελίες μας και η κατακραυγή του κόσμου για την πολύχρονη ταλαιπωρία και αναμονή για την καταβολή των συντάξεων, έρχονται να επιβεβαιωθούν με το «ράπισμα» της «compliance report» (έκθεσης συμμόρφωσης) όπου στη σελίδα 29 αποδεικνύει πως η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για τους συνταξιούχους».

Και παρατήρησε: «Συγκεκριμένα, ενώ έχουν δοθεί, σημαντικοί πόροι από τους Θεσμούς για την εξόφληση των ληξιπροθέσμων, η «ΠΦΑ», -δηλαδή, η Πρώτη Φορά Αριστερά -Κυβέρνηση μέσα σ’ ένα χρόνο, διέθεσε μόλις 75 εκατ. ευρώ για την έκδοση συντάξεων τη στιγμή που όπως αναφέρει η ίδια η έκθεση, το ύψος των εκκρεμών –απλήρωτων- κύριων συντάξεων μέχρι τον Απρίλιο του 2017 ήταν 1,365 δις ευρώ».

Μάλιστα ο κ. Βρούτσης, εκτίμησε ότι το εν λόγω ποσό «σήμερα, που συζητάμε, θα έχει περάσει το 1,5 δις ευρώ!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στάση πληρωμών συντάξεων

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο twitter, ο πρώην Υπουργός, έγραψε: «Στάση πληρωμών στην καταβολή συντάξεων! Έκθεση της compliance report αποκαλύπτει πως εκκρεμούν 1,365 δις ευρώ κύριες συντάξεις. Σε ένα χρόνο έδωσαν μόνον 75 εκατ. ευρώ».

Τι αναφέρει η Έκθεση

Η έκθεση συμμόρφωσης -compliance report- για το κομμάτι των κύριων συντάξεων, αναφέρει ότι: «Το ύψος αυτών, βάσει των υπολογισμών των δανειστών ανέρχεται στα 6,460 δισ. ευρώ εκ των οποίων 1,365 δισ. ευρώ αφορά σε συντάξεις εν αναμονή και περίπου 1,9 δισ. ευρώ αφορά εκκρεμείς επιστροφές φόρων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης