Την αξιολόγηση που φέρνει το νομοσχέδιο για τις δομές της εκπαίδευσης υπερασπίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι «έχει βελτιωτικό κι όχι τιμωρητικό χαρακτήρα».

Αναφερόμενος στην κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην αξιολόγηση (ΠΔ152), υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση υπονομεύεται, όταν ταυτίζεται η αξιολόγηση με την απόλυση. «Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να αξιολογηθούν. Αυτήν τη στιγμή, η έμφαση δίνεται στην αξιολόγηση των σχολείων και των στελεχών της εκπαίδευσης. Γιατί όταν η Πολιτεία δεν είναι συνεπής απέναντι στους εκπαιδευτικούς, με ποιο ηθικό δικαίωμα θα αξιολογηθούν;» διερωτήθηκε ο κ. Γαβρόγλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση αν θα τεθεί το ζήτημα της αξιολόγησης εκπαιδευτικών αργότερα, απάντησε: «Αυτά θα τεθούν όταν αρχίσουμε σιγά σιγά να δεχόμαστε την κουλτούρα της αποτίμησης, που ξεκινά τώρα με την αυτοαξιολόγηση της λειτουργίας του σχολείου».

Όσον αφορά στον αριθμό των προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών, ο υπουργός ανέφερε ότι θα ανακοινωθεί το αργότερο έως τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ο κ. Γαβρόγλου επανέλαβε ότι είναι ήδη σε συζητήσεις με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και υπογράμμισε τη σημασία της δημόσιας παραδοχής του ΟΟΣΑ, πως είναι αναγκαία η πρόσληψη προσωπικού στην εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης