Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή για την Εξεταστική Επιτροπή της υπόθεση του ΝΟΟΡ 1 και τις ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

«Αν και δεν υιοθετούμε ορισμένα σημεία του σκεπτικού της πρότασης της Ν.Δ., η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερψηφίσει την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Γιατί είναι μία υπόθεση γεμάτη σκιές και σκοτεινές γωνίες, που πλήττουν το κύρος της Πολιτείας. Είμαστε ιδεολογικά, αξιακά, ιστορικά ταυτισμένοι με την ανάγκη για απόλυτη διαφάνεια στον δημόσιο βίο» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διαφάνεια για τους πάντες και παντού. Όχι α λα καρτ, ανάλογα με τις κομματικές επιδιώξεις. Έχουμε πει “ναι” σε κάθε πρόταση για διερεύνηση ακόμα και θεμάτων που σχετίζονται με τη δική μας διακυβέρνηση» πρόσθεσε. Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί τη διαφάνεια γιατί, όπως σημείωσε: «Είστε όλο λόγια. Λόγια περί διαφάνειας και μετά σφιχταγκάλιασμα με τη διαπλοκή. Εντελώς ανίκανοι να πατάξετε τη διαφθορά. Εσείς, κύριοι της Κυβέρνησης τι κάνατε; Είπατε “όχι” σε οτιδήποτε σας αφορά μέχρι σήμερα. Αρνείστε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διερευνηθεί το πώς φθάσαμε στα capital controls και στο μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου το 2015, τη διερεύνηση των κινήσεων Βαρουφάκη και των συνεπειών τους στην οικονομία, τους δικούς σας χειρισμούς στα θέματα της Υγείας και σήμερα την Εξεταστική για τον κ. Καμμένο».

Απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εμφανίζεται ως τιμητής. «Κρίνεσθε πλέον για πράξεις και παραλήψεις σας» επισήμανε.

«Έχετε σήμερα μία νέα ευκαιρία να δείξετε στην πράξη ότι πιστεύετε στην “κάθαρση”. Γιατί αν και πάλι δεν το κάνετε, τότε απλά θα επιβεβαιώσετε ότι δεν την θέλετε, γιατί φοβάσθε τις αποκαλύψεις για την “Κόπρο του Αυγεία” που είναι μαζεμένη στην αυλή σας» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αναφορά του στη ΔΕΘ, ότι οι κοινωνικές ανισότητες είναι δεδομένες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης