Την ανησυχία της για το κλίμα διχασμού που πιθανώς θα διαμορφωθεί από τη Δευτέρα εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο MEGA, εξαπέλυσε τα βέλη της κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι δεν μπόρεσε να αναλάβει το βάρος της απόφασης της συμφωνίας, διότι «αισθάνεται ότι θα συνθλιβεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, αναρωτήθηκε για το ποια είναι η αντιπρόταση: «Είναι τα 8 δισ. ευρώ της κυβέρνησης, είναι τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην πρόταση των δανειστών; Και δεν έχουν ευθύνη που από εκεί που διαπραγματευόμασταν για 1 δισ. και οι εταίροι μας μιλούσαν για 1,7 φθάσαμε να υπογράφει ο πρωθυπουργός σε πρόταση που κατέθεσε 8 δις;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν οι εταίροι έλεγαν “ναι” στην πρότασή του, θα την έφερνε σε δημοψήφισμα για να ενισχύσει την πρότασή του απέναντι στον ελληνικό λαό για να πάρει έγκριση; Τώρα, λοιπόν, γιατί το βάρος της απόφασης που πρέπει να πάρει ο ίδιος το μεταθέτει στην πλάτη του ελληνικού λαού;» πρόσθεσε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι «ήταν μια κακή συμφωνία», διότι ο «πρωθυπουργός έκανε πολλά λάθη σε όλη αυτήν την πορεία των πέντε μηνών, τα οποία διόγκωσαν το κόστος της».

Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να κρατήσει ανοιχτό τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους λέγοντας ότι «η χώρα δεν μπορεί να παίζεται στα ζάρια», ενώ αναρωτήθηκε «ποια είναι η διασφάλιση ότι με ένα “όχι” τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οφείλει ο πρωθυπουργός να το εγγυηθεί αυτό στον ελληνικό λαό. Αυτήν τη στιγμή ζούμε στιγμές που ταπεινώνουν τους Έλληνες, με τους Έλληνες στην ουρά στα ΑΤΜ να εισπράττουν μέχρι 60 ευρώ» τόνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης