«Όλο αυτό που γίνεται σε βάρος μου ότι δήθεν η Κοινοβουλευτική Ομάδα ψηφίζει και εγώ είμαι απούσα είναι απολύτως κακόπιστη και αγγίζει τα όρια της προβοκάτσια», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ ΤV και προσέθεσε ότι έστειλε επιστολή με την οποία ξεκαθάριζε τη θέση της και τι ακριβώς θα ψηφίσει. «Και επειδή το συνδέουν κάποιοι με το σύμφωνο συμβίωσης να τους θυμίσω ότι εγώ ήμουν που έδωσα οδηγίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης. Τι ακριβώς ισχυρίζονται; Είναι δυνατόν να λένε ότι διαφωνώ με δικές μου οδηγίες; Πόση κακοπιστία πια;», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

«Όσο περνάει από το χέρι μου θα διαφυλάξω τη σοβαρότητα από τον κίνδυνο της εσωστρέφειας και την ενότητα αυτού του χώρου γιατί φτάσαμε με κόπο σε αυτό το σημείο. Θα φροντίσω να διαφυλαχτεί η ενότητα μετά τις εκλογές, και κυρίως μετά τις εθνικές εκλογές, γιατί αυτό είναι το στοίχημα. Όσο μεγαλύτερη είναι συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη η δυναμική του εγχειρήματος. Ένα μήνυμα προς όλους ότι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και την επόμενη μέρα», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς για τον οποίο τόνισε ότι: «Ενιαίος φορέας με εκλεγμένο πρόεδρο, καθαρή ταυτότητα, εκλεγμένα όργανα. Η Κεντροαριστερά πρέπει να προκύψει ως κινηματική διαδικασία. Δεν μπορεί να έρχεται η ελίτ κάποιων στελεχών και να λέει: ” θέλω 2, 3 και 5 στο κεντρικό όργανο “. Αυτά τελείωσαν! Τώρα θα έχουμε εκλεγμένα όργανα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγια για ανανέωση που αφορά πρόσωπα, ιδέες ανανέωση πρακτικών. «Δεν θα επιστρέψω να στηθεί αυτή η νέα παράταξη πάνω σε ίντριγκες και μηχανισμούς», τόνισε.

Χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα αυτή τη στιγμή το αν θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα κόμματα ή όχι, καθώς «τώρα πραγματικός στόχος είναι μεγάλη συμμετοχή».

Η κ. Γεννηματά ανέφερε, ακόμη, ότι «το δίπολο (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) το έχουμε ήδη σπάσει και γι΄ αυτό έχει τόσο μεγάλη αξία η πρωτοβουλία, γιατί δεν αφορά μόνο την Κεντροαριστερά, αφορά τον τόπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μίλησε για δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του ελληνικού λαού και σε αυτό που υπάρχει στη Βουλή και στη κυβέρνηση, ενώ για τις μετεκλογικές συνεργασίες υπογράμμισε ότι «είναι προσβλητικό να λογαριάζουμε χωρίς τον ελληνικό λαό». «Πρώτα θα μιλήσει ο ελληνικός λαός, θα υπάρξουν νέοι πολιτικοί συσχετισμοί, νέα δυναμική για τον καθένα από εμάς και τότε θα κουβεντιάσουμε γύρω από ένα τραπέζι», προσέθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης