«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας» δήλωσε την Παρασκευή στο Reuters ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν, ξεκαθαρίζοντας πως οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν μπορούν απλά να της αγοράζουν διαρκώς περισσότερο χρόνο.

Ερωτηθείς αναφορικά με τις εκκλήσεις οι χώρες της ΕΕ να βοηθήσουν την Ελλάδα και να καθησυχάσουν τις χρηματαγορές, ο κ. Βάιντμαν απάντησε ότι «δεν μπορεί πάντα να είναι απλά θέμα να αγοράζουμε περισσότερο χρόνο για την Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τον ίδιο άπτεται της ελληνικής κυβέρνησης να σταθεροποιήσει την οικονομία της. «Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας»,είπε στο Reuters το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αναφερόμενος σε ευρύτερα θέματα νομισματικής πολιτικής ο κ. Βάιντμαν είπε πως ο καλύτερος συντονισμός της νομισματικής πολιτικής μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ δεν αποτελεί αυτοσκοπό.

Για την ποσοτική χαλάρωση είπε πως «είναι γνωστό ότι είμαι δύσπιστος», ενώ προσέθεσε πως δεν θα ήταν εποικοδομητικό να αμφισβητεί συνεχώς την απόφαση. Κατά τον ίδιο η πρόσφατη μεταβλητότητα σε ορισμένες αγορές (σ.σ. ομολόγων) σηματοδοτήσει τη διόρθωση των υπερβολών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης