Στην άμεση διάψευση του δημοσιεύματος της «Handelsblatt» προέβη την Πέμπτη το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, επισημαίνοντας: «Καμία ελάφρυνση του χρέους δεν ετοιμάζεται».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας, οι θεσμοί ετοιμάζουν ένα πακέτο για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, με τη «Handelsblatt» να επικαλείται πηγές που έχουν δει το έγγραφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, το γερμανικό υπουργείο ξεκαθάρισε: «Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, στις οποίες συμφώνησε η Ελλάδα σε αντάλλαγμα για βοήθεια, θα βοηθήσει στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, παρά τις σοβαρές ενστάσεις που εγείρει το ΔΝΤ».

«Όσον αφορά στα ενδεχόμενα μέτρα για το χρέος, καταλήξαμε σε σαφή συμφωνία στη συμφωνία τoυ Eurogroup του Μαΐου 2016. Σύμφωνα με αυτή, μετά την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, θα υπάρξει αξιολόγηση για το κατά πόσον είναι αναγκαία η λήψη μέτρων για το χρέος» πρόσθεσε το Βερολίνο, την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επαναλάμβανε, στο υπουργικό συμβούλιο, πως «δεν υφίστανται μέτρα χωρίς λύση για το χρέος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης