Την πρακτική που ακολουθεί το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για τον τρόπο στελέχωσης των Ειδικών Υπηρεσιών καταγγέλλει το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ), κάνοντας λόγο για «έλλειψη διαφάνειας και αξιοκρατίας στις διαδικασίες τοποθέτησης και μετακίνησης του προσωπικού, που καταργεί στην πράξη κάθε εξαγγελία της κυβέρνησης για ανοιχτές διαδικασίες και ίσες ευκαιρίες για όλους«.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του σωματείου σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρει: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, παρά τις ρητές δεσμεύσεις της, εδώ και ένα εξάμηνο, για την έκδοση της ΥΑ του Ν.4314/2014 και για δημόσια προκήρυξη του συνόλου των θέσεων προϊσταμένων των Ειδικών Υπηρεσιών και της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΜΟΔ, μέσω ενός αξιοκρατικού και διαφανούς συστήματος επιλογής, συνεχίζει τις παράνομες τοποθετήσεις προϊσταμένων στις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ με “ειδικές” διαδικασίες, καθ’ υπέρβαση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου και με επίκληση του Ν. 3614/2007 του προηγούμενου ΕΣΠΑ, ενώ, σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις, δεν τηρούνται καν οι προσχηματικές διαδικασίες, αφού οι προϊστάμενοι ορίζονται απευθείας απ’ την πολιτική ηγεσία”»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στη ΜΟΔ ΑΕ καταγγέλλει τις ενέργειες του υπουργείου και καλεί την πολιτική ηγεσία:

– «Να μην προχωρήσει σε πλήρωση κενών θέσεων ευθύνης με παράνομες διαδικασίες.

– Να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός δίκαιου, αξιοκρατικού, ανοιχτού και διαφανούς συστήματος στελέχωσης των υπηρεσιών και επιλογής προϊσταμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 39 του ν. 4314/2014».

Σε διαφορετική περίπτωση, ο σύλλογος εργαζομένων στη ΜΟΔ ΑΕ διευκρινίζει ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των μελών του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης