Τη «σαφή» έως «σαφέστατη» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις σημερινές πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα προβάλλουν ως πρώτο θέμα τους απόψε τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls.

Για πολύ πιο σαφή διαφορά ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα από ό,τι αναμενόταν, με τον ΣΥΡΙΖΑ να πλησιάζει μάλιστα στην αυτοδυναμία, έκανε λόγο το βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης, σημειώνοντας πως το εκλογικό αποτέλεσμα προξενεί πονοκέφαλο στις ηγεσίες της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίστηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε κοινωνικά προγράμματα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ παρόλο που η χώρα είναι σχεδόν χρεοκοπημένη, ενώ ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας έχει διακηρύξει το τέλος της εθνικής ταπείνωσης, κάτι που συμμερίζεται ο ελληνικός λαός, που αισθάνεται γονατισμένος από τη σκληρή πολιτική λιτότητας.

Σε απευθείας σύνδεση με την Αθήνα, ο απεσταλμένος της αυστριακής τηλεόρασης αναφέρθηκε στην πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυτοδυναμία, αλλά και στη διακηρυγμένη πρόθεσή του να συνεργαστεί με άλλα κόμματα, ανεξάρτητα από το αν θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Επισήμανε, επίσης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να κινηθεί για να υπάρξει προσέγγιση μεταξύ τους, κάτι που σημαίνει, όπως ανέφερε, ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να παραιτηθούν από κάποιο ποσό του χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις οι αυστριακές εφημερίδες έχουν ως πρώτη είδηση την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, με παραπομπές στις εικασίες που γίνονται ως προς την επόμενη μέρα των εκλογών, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των exit polls και τις πιθανότητες σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Ορισμένοι τίτλοι των σχετικών δημοσιευμάτων: «Αριστερή στροφή στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ σαφής νικητής, η τρίτη θέση πιθανόν στη Χρυσή Αυγή» (Ντι Πρέσε), «Ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ σαφέστατα πρώτος» (Ντερ Στάνταρντ), «Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές» (Κουρίρ).

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης