Συνεδριάζει από το πρωί της Τετάρτης η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται κρίσιμη, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για τις αλλαγές που σχεδιάζει στο κόμμα.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να προχωρήσει σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και να διασαφηνίσει το σκεπτικό βάσει του οποίου προχώρησε στις προτάσεις του για τη συγκρότηση της κυβέρνησης και την εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τη Νέα Δημοκρατία συνεργαζόμαστε, αλλά δεν ταυτιζόμαστε ούτε αξιακά ούτε πολιτικά» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

Παράλληλα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη συνείδηση της ιδεολογικής του ταυτότητας και, παρότι αναγνώρισε στη ΝΔ την πρώτη ευθύνη για τον σχηματισμό κυβέρνησης, λόγω της πρωτιάς της στις εκλογές, σημείωσε ότι «δεν λησμονούμε την τεράστια ευθύνη της για το σημείο που φτάσαμε».

Ειδικότερα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι σε πρώτη φάση τροφοδότησε την «τυφλή αντιμνημονιακή» λογική, ενώ με τη στάση της στη δεύτερη φάση οδήγησε τη χώρα σε εκλογές και «τροφοδότησε την ακραία τεχνητή πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ». Πρόσθεσε ότι «τώρα η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς θα καταλάβουν εκείνα που υποδύονταν ότι δεν καταλάβαιναν, δηλαδή όσα το ΠΑΣΟΚ σήκωνε μόνο του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο δρόμος του ΠΑΣΟΚ είναι παράλληλος και με εκείνον της ΔΗΜΑΡ.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης