Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Τα οικονομικά και κοινωνικά στοιχεία, το ένα μετά το άλλο, σπάνε κάθε αρνητικό ρεκόρ. Προμηνύουν ότι έρχεται θύελλα στην αγορά εργασίας που ήδη καταρρέει», δήλωσε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιάννης Βρούτσης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το άμεσο μέλλον στην αγορά εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενδεικτικά», τόνισε ο πρώην υπουργός «η καταγεγραμμένη ανεργία στον ΟΑΕΔ, για τους δύο πρώτους μήνες του 2017, βρίσκεται στο χειρότερο σημείο όλων των εποχών».

«Πιο συγκεκριμένα», όπως αναφέρεται στην κοινή δήλωση του κ. Βρούτση με τον αναπληρωτή Τομάρχη, Θόδωρο Καράογλου:

Ι) Τον Ιανουάριο είχαμε την υψηλότερη αρνητική επίδοση με 1.089.989 ανέργους ενώ τον Φεβρουάριο εκτινάχθηκε ακόμη υψηλότερα με 1.095.866 ανέργους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΙΙ) Η ΕΡΓΑΝΗ του τελευταίου πενταμήνου (Οκτώβριος 2016-Φεβρουάριος 2017) κατέγραψε τη χειρότερη επίδοση από την κρίση και μετά, με 114.224 χαμένες θέσεις εργασίας».

Ο πρώην υπουργός Εργασίας υπογράμμισε για ακόμα μία φορά: «Επιπλέον, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης είναι – για πρώτη φορά – απόλυτα κυρίαρχες στην αγορά εργασίας. Η ανερμάτιστη πολιτική της Κυβέρνησης, οι αντιφάσεις και οι ιδεοληψίες της, η διάχυτη αβεβαιότητα, επιδρούν αρνητικά σε όλους τους κρίσιμους οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς».

Καταλήγοντας στην κοινή δήλωσή τους, παρατήρησαν χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες έχασαν το κουράγιο τους, καθώς δεν βλέπουν με αυτήν την Κυβέρνηση να υπάρχει μπροστά τους ούτε προοπτική, ούτε ελπίδα. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή».

Ακολουθούν οι σχετικοί πίνακες:



σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης