Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Ζοφερή είναι η εικόνα που βιώνει σήμερα ο Έλληνας πολίτης. Δεν είναι μόνον το ό,τι η οικονομία σέρνεται. Δεν είναι μόνον οι αστοχίες της κυβέρνησης και το ψέμα μέσα στο οποίο ζει, αλλά υπάρχει και κάτι χειρότερο. Υπάρχει αξιακή και θεσμική παρακμή που τη βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τόνισε: «Δείτε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με τις απαράδεκτες ενέργειές του να μιλάει με ισοβίτες. Δείτε τον Υπουργό Παιδείας, που απάντησε πως το πρόβλημα να το λύσουν οι φοιτητές. Και δείτε και τα «χάλια» με τους εργαζόμενους, που σήμερα, έχουν απόλυτο δίκιο που διαμαρτύρονται».

«Θυμίζω», είπε ο κ. Βρούτσης, «αυτή η κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015, έταζε στους εργαζόμενους, αυξήσεις μισθών, διορισμούς, διπλάσιο επίδομα ανεργίας κ.λ.π. Και φτάσαμε, σήμερα, να ψηφίζουν οι κυβερνώντες την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων».

» Η Κυβέρνηση, ψήφισε κόντρα στο Σύνταγμα. Η Νέα Δημοκρατία, το είχε επισημάνει μέσα στη Βουλή, αλλά οι ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ, ψήφισαν κόντρα στο Σύνταγμα και τώρα βγαίνει το πρόβλημα «μπροστά», επεσήμανε ο πρώην Υπουργός και υπογράμμισε: «Έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρμόδιος Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, ξεκαθάρισε: «Πρέπει να γίνουν τρία πράγματα: Πρώτον, να επικρατήσει ψυχραιμία. Αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα με τα σκουπίδια, θα «τιναχθούμε» στον αέρα κι αυτό θα βλάψει όλους μας. Είμαστε στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου. Η παράταση και μεγέθυνση του προβλήματος με τα σκουπίδια, με την εικόνα μιας βρώμικης χώρας, θα έχει τραγικές επιπτώσεις στην ίδια τη χώρα. Δεύτερον, η κυβέρνηση πρέπει να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους γιατί έχει θεσμική «υποχρέωση» να το κάνει. Να εξηγήσει τι συμβαίνει και να βρει λύση. Οι εργαζόμενοι, πρέπει να πληρωθούν για τα δεδουλευμένα τους. Και τρίτον. Αναφορικά με το ζήτημα της μονιμοποίησής τους κι επειδή η χώρα έχει κανόνες και σύνταγμα, θα πρέπει να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς θέσεις εργασίας, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης