Μια διαφορετική διατύπωση στο πολυνομοσχέδιο κατάφερε τελικά να πείσει τους Οικολόγους Πράσινους –από τους οποίους προέρχονται ο υφυπουργός Γιάννης Τσιρώνης και ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς- να ψηφίσουν τελικά τα προαπαιτούμενα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε  το zougla.gr με το στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιο ευρωβουλευτή Κώστα Καλογράνη, μας εξήγησε τι ακριβώς συνέβη και φτάσαμε σε αυτή την «οπισθοχώρηση» από την πλευρά των δυο βουλευτών των Οικολόγων-Πράσινων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχική απόφαση του πολιτικού συμβουλίου των Οικολόγων-Πράσινων, η οποία πάρθηκε με ισχυρή πλειοψηφία 22 υπέρ 6 κατά ήταν οι δυο βουλευτές τους να ψηφίσουν «ΟΧΙ» στο άρθρο του πολυνομοσχεδίου που ρυθμίζει τη μεταβίβαση των μετοχών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Έπειτα από συνάντηση σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενη από τους Χριστίνα Ευθυμιάτου, Μαρία Πετεινάκη, Γιάννη Χαραλαμπάκη, Κώστα Διάκο και των δύο βουλευτών, Γιάννη Τσιρώνη και Γιώργο Δημαρά, με τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών, Αλέκο Φλαμπουράρη και Ευκλείδη Τσακαλώτο αντίστοιχα, αποφασίστηκε να υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση στο επίμαχο άρθρο 2 και στην αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, κυρίως όσο αφορά την προστασία του νερού.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, μετά τη στενή συνεργασία και με τους Ευρωπαίους Πράσινους στην παρέμβαση αυτή, εκτιμούν ως ιδιαίτερα σημαντική την αναφορά στο Σύνταγμα (που καλύπτει και το άρθρο 24), τόσο στον νόμο όσο και στην αιτιολογική έκθεση, και ειδικότερα στον τρόπο που καλύπτεται και το θέμα της ΕΥΑΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμφωνήθηκε επίσης η ενεργή συνεργασία στη διαμόρφωση του Εσωτερικού Κανονισμού του Υπερταμείου σε σχέση με τις ΔΕΚΟ και ειδικότερα για το νερό, δεδομένου ότι εκεί θα καθοριστεί συγκεκριμένα ο τρόπος διαχείρισής του.

Με τη θετική εντολή και του Πανελλαδικού Συμβουλίου του Κόμματος, οι βουλευτές προχωράνε στην ψήφιση του νομοσχεδίου, υπό την πίεση των μνημονιακών υποχρεώσεων και προθεσμιών.

Ακούστε τι μας δήλωσε το μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου  των Οικολόγων-Πράσινων κ. Καλογράνης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης