«Ήταν μία πολύ μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας και μία πολύ μεγάλη επιτυχία της Ευρώπης», δήλωσε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, σχετικά με τη συμφωνία στο Eurogroup, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου για τις Ιχθυοκαλλιέργειες.

Όπως είπε, «αυτές τις ημέρες η Γερμανική κυβέρνηση κλυδωνίζεται από απίστευτη πίεση εθνικισμού και μία ρήξη δύο κομμάτων, τα οποία ιστορικά συγκυβερνούσαν: του Χριστιανοδημοκρατικού και του Χριστιανοσοσιαλιστικού κόμματος της Βαυαρίας. Αυτή η εξέλιξη δεν επηρέασε, ευτυχώς, το πολύ καλό κλίμα για την χώρα μας». «Προσωπικά, δε μου αρέσει να πανηγυρίζω, γιατί η μάχη για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα παθογένειες δεκαετιών, στον παραγωγικό τομέα, δεν έχει τελειώσει», ανέφερε ο κ. Τσιρώνης, προσθέτοντας: «έγινε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για να φύγουμε από την ομηρία και να καθορίσουμε την τύχη μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε ότι «στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ δυναμικός και είναι αξιέπαινοι οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε αυτόν». Όπως είπε, «γνώρισε και αυτός στην εποχή της κρίσης, και όχι αποκλειστικά εξαιτίας της κρίσης, προβλήματα σοβαρά, που τον έκαναν να χάσει ευκαιρίες», προσθέτοντας ότι «υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός από την γειτονική Τουρκία».

«Θεωρώ ότι έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα στο θεσμικό πλαίσιο, τα τελευταία δύο χρόνια, τα οποία βοηθούν τον κλάδο. Έχουμε μία συνεργασία με τον κλάδο διαρκή, και μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την οικονομική ανάπτυξη», τόνισε, καταλήγοντας στη δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης