Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένας έκτακτος φόρος στους έχοντες και κατέχοντες άφησε ο υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος και για λήψη μέτρων που δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θέλουμε να επανακτήσουμε την ανεξαρτησία της χώρας και τη λαϊκή κυριαρχία επί των τειχών μας, εξασφαλίζοντας ότι ποτέ δεν θα ξαναμπούμε στην αναξιοπρέπεια του να έχουμε πρωτογενή ελλείμματα. Εάν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο γι’ αυτό. θα το κάνω, αλλά θα το κάνω σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν και όχι σε αυτούς που δεν έχουν. Προφανώς θα είναι στοχευμένος (αυτός ο φόρος)» ανέφερε.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα πρόσθεσε, μάλιστα, πως «αυτοί που μού δίνουν συγχαρητήρια θα πρέπει να πληρώνουν παράλληλα και τους φόρους τους».

ΦΠΑ, αφορολόγητο 12.000 ευρώ και… Γερούν Ντάισελμπλουμ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στα τσιγάρα, τα ποτά και τα τυχερά παιχνίδια, ξεκαθαρίζοντας ότι η αλλαγή αυτή στον φορολογικό συντελεστή δεν θα αφορά τον ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και τις παραμεθόριες περιοχές.

Όσον αφορά στο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, ανακοίνωσε ότι θα επανέλθει σταδιακά μετά τον Ιούνιο, ενώ θα αντιμετωπιστεί και το θέμα της εξομοίωσης του μισθολογίου στο Δημόσιο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι πραγματικά ειπώθηκε στον πολυσυζητημένο διάλογο με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του Eurogroup τού είπε θυμωμένος στο αφτί: «Μόλις σκότωσες την τρόικα» και εκείνος του απάντησε: «Τιμή μου».

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης