Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης στηρίζει την κινητοποίηση του Thessaloniki Pride, το απόγευμα του Σαββάτου 23/6, στις 7.00΄μ.μ., στο Λευκό Πύργο, η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια του διεθνούς μήνα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Α΄ Θεσσαλονίκης:

Η Λαϊκή Ενότητα τάσσεται στο πλευρό της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας, επειδή η άρση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου είναι αξιακό ζήτημα και μας αφορά όλους. Ταυτόχρονα, θεωρεί τις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας αναπόσπαστα συνδεδεμένες με τους συνολικούς αγώνες της κοινωνίας και των καταπιεσμένων τάξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια συγκυρία όπου διεθνώς η ακροδεξιά και ο φασισμός επιτίθενται με μένος ενάντια στις ΛΟΑΤΚΙΑ+ διεκδικήσεις, προτάσσοντας την καθαρότητα του φύλου σαν τη μία και μόνη αποδεκτή κανονικότητα, και στη χώρα μας αυτό γίνεται και με τη συναίνεση μεγάλου μέρους του κλήρου και της ηγεσίας του, είναι σημαντικό για την Αριστερά και για τη δημοκρατία να στηρίξουμε κάθε τέτοια διεκδίκηση.

Παράλληλα, η Λαϊκή Ενότητα υποστηρίζει έναν προσανατολισμό του Pride στον αντίποδα των προσπαθειών εκμετάλλευσής του από τις συστημικές δυνάμεις της κυβέρνησης και του συνόλου των μνημονικών κομμάτων, που χρησιμοποιούν το Pride για να προβάλλουν ένα δήθεν «προοδευτικό» προσωπείο, παρά τις συνολικές μνημονιακές πολιτικές τους, οι οποίες εξαθλιώνουν εξίσου ετερόφυλους και ομοφυλόφιλους. Καθιστώντας έτσι, σε μεγάλο βαθμό, «κενό γράμμα», τα θετικά νομοθετικά βήματα που έχει κατακτήσει με τους αγώνες του το ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης