Τις ισορροπίες στο εσωτερικό της ΝΔ καλείται να διατηρήσει ο μεταβατικός πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά και την παραίτηση του Α. Σαμαρά από την ηγεσία που δρομολογεί εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.

Ο επόμενος πρόεδρος θα είναι ο ένατος στα 41 χρόνια της ιστορίας του κόμματος, καθώς ο μεταβατικός, ο κ. Μεϊμαράκης είναι ο όγδοος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση για την παραίτησή του κ. Σαμαρά ελήφθη το απόγευμα της Κυριακής, όταν τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν συντριπτική νίκη του «όχι», αλλά και όταν έγινε γνωστή η τηλεφωνική συνομιλία με την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία του ζήτησε να παραιτηθεί και αν χρειαστεί να το κάνει και η ίδια.

Το βάρος στην απόφαση ελήφθη όταν και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σ. Ιωαννίδης βγήκε και δήλωσε ότι πρέπει να αποχωρήσει το παλαιό πολιτικό προσωπικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει και ο κ. Σαμαράς να παραιτηθεί.

Οι δελφίνοι είναι πολλοί και τα στρατόπεδα αρκετά εντός της ΝΔ, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει ποια στάση θα επιλέξει να κρατήσει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Δένδιας είναι αυτός που έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την αρχηγία, ενώ ο Μάκης Βορίδης άφησε ανοιχτό το… παράθυρο. Το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη ακούγονταν ανέκαθεν για τη διεκδίκηση της αρχηγίας, αλλά οι όποιες κινήσεις του θα καθοριστούν από την αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη. Από τη νεότερη γενιά στελεχών, ο πιο πιθανός διεκδικητής θα μπορούσε να είναι ο Περιφερειάρχης Κεντ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ δεν αποκλείεται όσο προχωρούν οι διαδικασίες στη ΝΔ να προστεθεί και το όνομα του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης