Για την οικονομία, αλλά και για το ζήτημα της ονομασίας της FYROM, τοποθετήθηκε στον χαιρετισμό του, το βράδυ του Σαββάτου, στην κοπή πίτας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.

«Η Θεσσαλονίκη είναι στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, σημειώνοντας ότι προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών είναι να δίνεται προστιθέμενη αξία σε όλες τις κινήσεις που γίνονται από τους επαγγελματίες και από τους πολίτες που δραστηριοποιούνται στη χώρα «έτσι ώστε να βγούμε από την κρίση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συνεργαστούν και να έχουν αποτελέσματα. Ούτε μόνος του ο δημόσιος, ούτε μόνος του ο ιδιωτικός μπορούν. Είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και πρέπει να έχουμε ένα στόχο: το καράβι να συνεχίσει να πλέει σε ήσυχα νερά, προς ευημερία όλων των πολιτών».

Ο κ. Αμανατίδης, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της FYROM ανέφερε ότι «οι θετικές συνθήκες που έχουν αναπτυχθεί, σε ένα περιβάλλον το οποίο στην ευρύτερη περιοχή δεν είναι σταθερό και οφείλουμε να το σταθεροποιήσουμε, μπορεί να βοηθήσουν στην κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος που θα έχει και θετικές επιδράσεις και στην ανάπτυξη της περιοχής», ενώ σημείωσε ότι και οι πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα, σε επίπεδο ρητορικής, μετά την κυβερνητική αλλαγή στα Σκόπια, βοηθούν και αυτές προς αυτή την κατεύθυνση και πρόσθεσε:

«Εφόσον δεν βρεθεί λύση για την ονομασία, προφανώς, η γειτονική χώρα δε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο κ. Αμανατίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ψυχραιμία, εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση», συνέστησε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης