Την ατζέντα των συζητήσεων που είχαν η ελληνική και η αμερικανική κυβέρνηση, παρουσίασε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Τα, κρίσιμα, όπως τα χαρακτήρισε, ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν:

• Ζητήματα οικονομίας και ενίσχυσης των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας ανάμεσα στα Υπουργεία Οικονομίας των δύο χωρών για τη συνεργασία και την προετοιμασία του «εδάφους» για το διμερές εμπόριο, την προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση των επενδύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας -περιφερειακών εξελίξεων.

• Τέθηκε το μείζον ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους αλλά και η ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

• Ενώ, τέλος, τέθηκε επί τάπητος από τον πρωθυπουργό οι ελληνικές θέσεις για τα εθνικά ζητήματα. Συζητήθηκε, ακόμη, το θέμα της αναβάθμισης του ελληνικού στόλου των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνεχή ατοπήματα της ΝΔ» Γγια τα F-16

Για το θέμα που ανέκυψε με τα F-16 και τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία «υπέπεσε για άλλη μία φορά σε ατοπήματα κατ’ εξακολούθηση», στην προσπάθειά της, μάλιστα, να υποβαθμίσει την «τεράστια γεωπολιτική και οικονομική σημασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ».

Ο κ. Τζανακόπουλος παρέθεσε, βήμα βήμα, την κατ’ αυτόν αλλαγή στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ειδικότερα:

«Στην αρχή κατήγγειλε τη συμφωνία, στη συνέχεια, αναγνώρισε την αναγκαιότητά της αλλά άσκησε κριτική για το κόστος, και τώρα κατόπιν εορτής, ζητά ενημέρωση από τη Βουλή, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει ιδέα για ποιο πράγμα ακριβώς μιλάει».

Στην κατακλείδα της τοποθέτησής του, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, σε ένα τέτοιο σοβαρό εθνικό θέμα «να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και εφόσον ζητηθεί, και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης