Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, ότι προσπαθεί να διχάσει και να εγκαλέσει τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ως εθνικούς προδότες, εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία κάλεσε το κοινοβούλιο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

«Βρισκόμαστε σε μία ιστορική στιγμή που σηματοδοτείται από το κλείσιμο μιας συμφωνίας για ένα μείζον ζήτημα, που απασχόλησε την ελληνική κοινωνία και την ελληνική πολιτική ηγεσία επί 27 χρόνια. Βρισκόμαστε όμως και σε μία ιστορική στιγμή και για έναν άλλο λόγο. Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί, όχι απλώς να συζητήσει μία πρόταση μομφής όπως είναι το κοινοβουλευτικό της δικαίωμα, αλλά να διχάσει και να εγκαλέσει βουλευτές της συγκυβέρνησης ως εθνικούς προδότες. Αφού η αριστερή παρένθεση δεν κάρπισε, αφού η καταστροφολογία δεν ευοδώθηκε, το τελευταίο προπύργιο είναι τα εθνικά θέματα» είπε η κ. Αναγνωστοπούλου. Προσέθεσε πως «υπάρχει ιστορική μνήμη, πότε η Δεξιά χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα για να δημιουργήσει καθεστώς εθνικοφροσύνης, όταν δεν έχει γόνιμη πολιτική: εθνικοί προδότες και εθνικόφρονες». «Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψει η ελληνική Βουλή, πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ελληνική ιστορία έχει πληρώσει πολύ ακριβά τον διχασμό αυτό. Μην προσπαθήσετε να τον επαναφέρετε» κάλεσε τη ΝΔ η Σία Αναγνωστοπούλου και αντιπαρέβαλε τις «μεγάλες στιγμές που έχει να επιδείξει η ελληνική ιστορία, όταν οι πολιτικές ηγεσίες είχαν το θάρρος να οραματιστούν το μέλλον αυτής της κοινωνίας με παρρησία και να δώσουν μια νέα προοπτική σε σχέση με την περιοχή». Έτσι, η βουλευτής επικαλέστηκε την Συνθήκη του 1913, οπότε κατοχυρώθηκε η ενσωμάτωση της ελληνικής Μακεδονίας στον εθνικό κορμό, για να τονίσει ότι «αυτή η Συνθήκη δεν σηκώνει κανέναν αναθεωρητισμό. Γιατί αν φτάσουμε σε αναθεωρητισμό αυτής της Συνθήκης, τότε νομιμοποιούμε τους αναθεωρητισμούς από τους οποίους κινδυνεύουμε» είπε και καταχειροκροτήθηκε από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε αυτή την περιοχή του κόσμου, έχουμε μεσοτοιχίες τα έθνη μεταξύ μας, οι οποίες είναι δύσκολα διακριτές κι αποφασίζει ένα έθνος αν τις κάνει ασπίδα προστασίας ή τις κάνει οχυρό, κλείνεται στο καβούκι και πολεμάει με όλο τον κόσμο απ’ έξω» ανέφερε κλείνοντας την τοποθέτησή της η κ. Αναγνωστοπούλου. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης