Να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση καλεί τους αγρότες η Ένωση Κεντρώων, καθώς και την κυβέρνηση να συζητήσει άμεσα «τα δίκαια αιτήματά τους».

«Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα του 21ου αιώνα να είναι κομμένη στα δύο και χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται. Από την άλλη η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να εξετάσει σοβαρά τα αιτήματα των αγροτών και να δεχτεί την πρόταση μας για αφορολόγητο στα 20.000 ευρώ μεικτά όσον αφορά τους αποκλειστικώς αγρότες» συμπληρώνει η ΕΚ σε ανακοίνωσή της για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλη ανακοίνωση, για το Προσφυγικό, η ΕΚ αναφέρει: «Το προσφυγικό πρόβλημα συνεχώς γιγαντώνεται. Μια είναι η λύση, άμεση κατασκευή των hot spots, στενή συνεργασία με την Frontex, ουσιαστική οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και καταμέτρηση των προσφύγων στα παράλια της Τουρκίας, για να αποτραπεί το δουλεμπόριο και οι πνιγμοί των προσφύγων στα νερά του Αιγαίου».

«Την αδράνεια της κυβέρνησης και την αποστασιοποίηση της Ευρώπης από το ζήτημα θα την πληρώσει η χώρα μας με την πιθανή έξοδο της από τη ζώνη Σένγκεν» προειδοποιεί η ΕΚ.

Με αφορμή, τέλος, την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Οι βιαιοπραγίες δεν προάγουν την δημοκρατία και δεν επιλύουν τα δυσβάστακτα προβλήματα του ελληνικού λαού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης