Σημαντικές επαφές με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Αιγύπτου και τον πρωθυπουργό της Ρωσίας θα έχει την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας στην Ισμαηλία της Αιγύπτου, όπου θα γίνουν οι εκδηλώσεις για τη νέα διώρυγα του Σουέζ.

Ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπτέλ Φατάχ αλ Σίσι
διμερή ζητήματα και θέματα σχετικά με τη ρευστή κατάσταση στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Είναι η δεύτερη συνάντηση που θα έχουν οι δύο άνδρες μέσα σε λίγους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο τους τετ α τετ είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κυπριακής Δημοκρατίας και Αιγύπτου, όπου είχε υπογραφεί και η διακήρυξη των τριών χωρών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο χωρών και η υποστήριξη κάθε προσπάθειας που συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο ανδρών.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει επίσης συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με τον οποίο θα συζητήσει ζητήματα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και κοινοτικά θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει τη διμερή συνεργασία, ενώ αναμένεται να διαβεβαιώσει τον κ. Μεντβέντεφ ότι η Ελλάδα στηρίζει τον «ελληνικό αγωγό», αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων.

Στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ αναμένεται να παραστούν δεκάδες ηγέτες από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, ενώ μεγάλη αναμένεται να είναι και η συμμετοχή αντιπροσωπειών αραβικών χωρών.

Διαβάστε επίσης: Στην Αίγυπτο την Πέμπτη ο Τσίπρας
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015, 16:02

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης