«Πρέπει να αποφύγουμε να φθάσουμε σε σημείο να οδηγηθούμε σε 4ο μνημόνιο» υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης σε πρωινές του δηλώσεις.

«Αν πάμε σε νέα μέτρα και νέο μνημόνιο, τότε αυτό το πρόγραμμα θα έχει αποτύχει» τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστήριξε ότι εάν υπάρξει θετική αντιμετώπιση από τους δανειστές στην ποσοτική χαλάρωση, το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, τότε η οικονομία θα εκτιναχθεί, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για επιπλέον μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, όταν ρωτήθηκε εάν θα παραιτηθεί σε μια τέτοια εξέλιξη, απάντησε ότι «το τελευταίο που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι τι θα κάνει ο Σκουρλέτης», για να σημειώσει πως το μείζον είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν. Σχετικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει ο ανασχηματισμός προσώπων, αλλά «δεν πρέπει να υπάρξει ανασχηματισμός του προγράμματός μας», ενώ απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις επισήμανε: «Η ένταξή μου στην Αριστερά, από μικρό παιδί, καμία φορά δεν καθορίστηκε με βάση την καρέκλα».

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως αν κάτι χαρακτηρίζει την κυβέρνηση είναι η ειλικρίνεια, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν θα μιλήσουμε για success story».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναγνώρισε ότι αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίμησε τους πολιτικούς συσχετισμούς και τις επιρροές που υπήρχαν στο διεθνές πεδίο, αλλά συμπλήρωσε πως έδωσε τη μάχη και προσέφυγε στον λαό, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε και πάλι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης